HTML

Sakkjátszmáim elemzése

Időrendben bemutatott saját sakkjátszmáim elemzése Célközönség: kezdőktől mesterjelölt minősítéssel rendelkezőkig bárki illetve azok, akik említésre kerülnek a bejegyzésekben

Utolsó kommentek

Friss topikok

Ajánlott blogok

Fejlődés vs. győzelmek: a túlversenyeztetés

2008.01.09. 19:00 Bumika

Két verseny között nem árt némi pihenő a tanulságok levonására, a lazításra és a felkészülésre. Diákként azonban a sakkversenyek a nyári szünetre koncentrálódnak, így aki sok versenyt vállal éves szinten, könnyen kifárad a nyári, intenzív időszakban. Ez történt velem is ebben az évben.

Újból megpróbálkoztam az Agriával, ezúttal a B csoportban játszottam. Nem sok versenyről mondhatom el, hogy nincs érdemi bemutatnivalóm, de ez azok közé tartozik. Csak azért nem a legrosszabb versenyemként említem, mert egy évvel később, a megyei ifjúsági bajnokságon "rátettem" egy lapáttal. Persze rosszul játszott partikból is rengeteg tapasztalatot lehet szerezni, ezen a versenyen a három elvesztett, elfogadott Morra-cseles játszmám mindenképp vizsgálat tárgyává teszem később.

Hogy a túlversenyeztetés hogyan hat a sakkozóra azt a jelenlévő néhány diáktárs Fáncsy Imre 1987-es Úttörő olimpiai szereplésében vélte felfedezni. Ők úgy tudták, hogy előtte meglehetősen sokat versenyzett és a csurgói versenyre már eléggé elfáradhatott, ha csak 50 százalékos eredményre futotta játékából. Egyébként még ebben az évben megnyerte korcsoportja (a 15 éven aluliak) országos bajnokságát.

Szólj hozzá!

Címkék: sakk

A bejegyzés trackback címe:

https://sakkjatszma.blog.hu/api/trackback/id/tr66291229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása