HTML

Sakkjátszmáim elemzése

Időrendben bemutatott saját sakkjátszmáim elemzése Célközönség: kezdőktől mesterjelölt minősítéssel rendelkezőkig bárki illetve azok, akik említésre kerülnek a bejegyzésekben

Utolsó kommentek

Friss topikok

Ajánlott blogok

Oktatás: típusállás a francia védelem zárt Tarrasch rendszerében

2008.01.08. 18:25 Bumika

Győzelmem után jó hangulatban várhattam következő ellenfelem. Somlai Laci (jelenleg nemzetközi mester) játszmánk idején még másodosztályú volt. Az első 12 lépéspárt "kottából" játszottuk, majd a 19. lépést követően, világossal játszó ellenfelem térelőnyt növelő beavatkozásra szánta el magát.


20. He5  Fxe5
21. dxe5 Hg7
22. Vb3  Baf8
23. Fe3? (a helyes lépés 23.f4! világos egyértelmű előnyével)
23. ...    Vxe5!
24. Fc5  Vf4
25. Fxf8  Vxf2+
26. Kh2?? (26.Kh1 Bxf8 is sötétre előnyös, de a megtett lépés után világos veszve áll...)
26. ...    Hd4!!
27. Fc5  Hxb3
28. Fxf2 Hxc1
és sötét két gyalog előnyével könnyen nyert.

Hat fordulóból négy pont az ifik között nem rossz teljesítmény, azonban még egy forduló hátra volt. Két plusszal már nem nagyon bízhattam könnyű sorsolásban, végül a 2280-as Élő pontszámmal rendelkező Vancsura Zoltánt kaptam ellenfélül, és a papírformának megfelelően veszítettem.

A verseny végeredménye:

1. Varga Zoltán (Volán) 6
2. Ladislav Langner (Havirov) 6
3. Rausz Attila (Statisztika) 6
4. Kovács Előd (Pét) 5,5
5. Jiri Spirik (Brno) 5,5
6. Petr Velicka 5,5

A felsoroltak közül jelenleg ketten nemzetközi nagymesterek, egy-egy játékos pedig nemzetközi mester illetve FIDE mester.

Összevetve a két csoport végeredményét, feltűnő, hogy két budapesti csapat is több erős játékossal rendelkezett. A Volán nemsokára megszűnt. Ebben az időszakban egyszer elmentem egy Statisztika ifi meccsre és ott láttam, hogy az erőlistán öt mesterjelölt is szerepel (Anka Emil, Bíró András, Rausz Attila, Sziebert Ádám és Vancsura Zoltán).

Szólj hozzá!

Címkék: sakk

A bejegyzés trackback címe:

https://sakkjatszma.blog.hu/api/trackback/id/tr48289808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása